Enisey a câștigat Cupa Rusiei

Enisey Krasnoyarsk a câștigat astă-seară Cupa Rusiei, după un meci foarte frumos disputat în compania concitadinei și rivalei istorice Krasnyi-Yar. Enisey s-a impus cu scorul de 19-11 (13-5), eseu decisiv marcându-se în finalul primei reprize, când Gerasimov a culcat balonul în terenul advers de țintă. La momentul respectiv, căpitanul celor de la Krasnyi-Yar, flankerul moldovean Victor Arhip, fusese eliminat cu cartonaș galben.

Primul eseu al meciului a fost marcat de cei de la Krasnyi-Yar, după o pasă cu piciorul ideală de la uvertură, excelent recepționată de aripa Krivosavov, care a plonjat apoi în eseu.

Fiecare formație a marcat câte o încercare, însă la tentativele de țintă Enisey a stat mai bine, uvertura echipei învinse, Kushnarev, trimițând într-un stâlp la chiar prima lovitură de pedeapsă, în minutul 3. 

Partida s-a disputat pe superbul Stadion Dinamo din Moscova, unde evoluează și echipa de fotbal cu același nume, marcajul pe teren fiind unul mixt. Aici este programat și meciul test Rusia - România, peste o săptămână.

Mass-media de limba rusă a alocat spații ample acestui meci, numindu-l derby siberian la Moscova, aluzie la locația celor mai bune echipe rusești de rugby, în Peninsula Siberia.

În urmă cu câțiva ani, George Sava a fost antrenorul celor de la Enisey, cu care a câștigat atât campionatul cât și Cupa Rusiei. 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!