La ce să ne așteptăm în acest weekend rugbyistic

Emisfera Nordică

 

Vineri

 

Vineri vor avea loc primele trei meciuri din etapa cu numărul unu din Pro14 Rainbow Cup, o competiție ce reunește crema rugby-ului irlandez, galez, scoțian,  italian și desigur sud-african. 

Cei de la Stormers urmează să înfrunte pe rivalii lor din Durban, Sharks. Un meci în care îl vom vedea pe Siya Kolisi împotriva fostei sale echipe. 

  Celelalte partide vor avea loc între Edinburgh și Zebre, formație la care evoluează stâlpul dreapta al Stejarilor, Alexandru Țăruș, respectiv între Ulster și Connacht.

Tot vineri va avea loc un meci din Gallagher Premiership între Bristol Bears și Exeter Chiefs.

Recomandarea de vineri în “Nord” este meciul dintre Stormers și Sharks.

 

Sâmbătă

Sâmbăta va fi plină de meciuri în toate cele trei competiții ale Emisferei noastre. Printre ele sunt de remarcat sunt derby-ul dintre Leinster și Munster, meciul din Transvaal dintre Blues și Lions, respectiv înfruntarea dintre Stade Toulousain și Racing 92.

În Franța, în Top14 vor diputa meciuri și echipe la care evoluează jucători români. Astfel echipa lui Taylor Gontinec, ASM Clermont va juca contra lupilor din Lyon, în vreme ce clubul din Pau unde evoluează Atila Septar va înfrunta Stade Francais la Paris.

 

Recomandarea pentru sâmbătă: Leinster-Munster

 

Emisfera Sudică

 

În “Sud” vor avea loc în acest weekend de Super Rugby patru partide extrem de importante.

 

Australia

Super Rugby AU aduce ultima etapă din sezonul regulat. 

Vineri, Western Force va primi vizita liderului Queensland Reds. Miza reală în acest meci va fi pentru echipa din Perth care dorește să își asigure locul trei și implicit calificarea în playoff, în vreme ce Reds au deja asigurată finala. 

Sâmbătă, la Sydney se vor întalni NSW Waratahs cu Melbourne Rebels, cei din urmă fiind de asemenea în lupta pentru poziția a treia în clasamentul general. 

 Recomandarea pentru Australia este meciul de sâmbătă, întrucât raportul de forțe este mai echilibrat, iar Waratahs a dovedit săptămâna trecută că nu va lăsa armele jos, in ciuda faptului că va primi lingura de lemn a competiției, fiind în căutarea primei victorii din acest sezon.

 

Aotearoa(Noua Zeelandă)

 

Vineri Chiefs va primi vizita celor de la Hurricanes. Cei din urmă nu mai au șanse reale de calificare, în vreme ce Chiefs-ul condus de uvertura Damian McKenzie dorește să își securizeze poziția a doua în clasament, loc ce asigură calificarea în finala Super Rugby Aotearoa.

Duminică, Crusaders vor întalni Blues. Acest meci reprezintă recomandarea noastră pentru Noua Zeelandă, dar atenție, partida va începe la 5:35 dimineața, ora României.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!