Saracens a retrogradat după 5 ani în care a dominat Europa

În ultima rundă din Aviva Premiership, sezonul regulat, Saracens a terminat la egalitate pe teren propriu, 17-17, contra celor de la Bath. Saracens a fost sancționată, pecuniar și sportiv, la începutul sezonului, deoarece nju a respectat regula salarizării maxime a jucătorilor. Saracens a primit inițial o pedeapsă de 26 de puncte, după care s-a mai aplcat o corecție negativă de 70 de puncte. Cu un pasiv de 96 de puncte, Saracens nu avea cum să evite retrogradarea.

Cu toate acestea, Saracens a obținut 13 victorii, ajungând la un punctaj de -38. În Cupa Campionilor, Saracens a avut un parcurs onorabil, oprindu-se în semifinale, unii dintre jucătorii de bază alegând alte destinații după deciziile forului londonez.

Dacă ar fi pornit de la 0, Saracens avea, cu siguranță, șanse reale de a ajunge în semifinalele campionatului englez. 

Saracens ia drumul ligii secunde, după cinci ani de glorie în care a dominat literalmente rugby-ul englez și european, câștigând de patru ori titlul pe plan intern și de trei ori Cupa Campionilor Europeni. În această perioadă, românul Cătălin Fercu a prins un contract la Saracens, el cucerind titlul în campionatul echipelor secunde din Anglia. 

Exeter, Wasps și Bristol sunt calificate în semifinalele din Aviva Premiership, iar Bath așteaptă meciul restanță dintre Sale Sharks și Worcester Warriors. Dacă bate Sale, rechinii se califică în cvartetul de ași. 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!