Semnal de alarmă al fostului campion mondial Steve Thompson

Fostul internațional englez Steve Thompson, campion mondial cu Anglia în 2003, recent diagnosticat cu demență, alături de alți 7 jucători cu probleme asemănătoare, este gata să dea startul unei campanii împotriva neglijenței autorităților față de astfel de probleme cauzate de practicarea sportului de performanță. 

 

Grupul respectiv urmează să redacteze și să trimită o scrisoare federațiilor din Anglia și Țara Galilor, precum și la World Rugby, solicitând alocarea a milioane de lire sterline pentru asistența celor care au de suferit. Avocații care asigură partea juridică a acțiunii grupului susțin că alți 80 de jucători, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, au acuzat simptome de boli ale creierului sau au serioase probleme de acest fel. 

 

Thompson, în vârstă de 42 de ani, susține că nu  își amintește absolut nimic din finala Cupei Mondiale pe care a câștigat-o, alături de naționala Angliei, în 2003. 

 

Deși este cunoscută aplecarea World Rugby sau a federațiilor din țările cu rugby dezvoltat pentru siguranța, sănătatea și asigurările oferite jucătorilor, totuși, în cazul special semnalat de Thompson și grupul său, deocamdată nu există un cadru legal bine definit.

 

Legăturile tot mai dese între contuziile de pe teren și bolile degenerative ale creierului au forțat schimbarea regulilor, la anumite categorii de vârstă. De exemplu, în Anglia, Scoția și Irlanda, din motive de prevenție, copiii cu vârsta sub 11 ani, au limitate exercițiile cu balonul la antrenamente.  

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!