Proiect IRP, WR, SANZAAR și Six Nations

În ultimii 2 - 3 ani, IRP, World Rugby, SANZAAR și Six Nations s-au implicat într-un proiect de dezvoltare a sezonului rugbystic internațional care să reducă aglomerarea cu meciuri a jucătorilor, să dea naștere unor partide importante și să construiască o cale propice de progres pentru națiunile emergente. Totodată se urmăreșe rezolvarea unora din problemele legate de disponibilitatea jucătorilor pentru echipele naționale.

Lucrând cu asociațiile de jucători, IRP a propus o competiție globală cu 12 echipe. Six Nations și șase de la "SANZAAR" (în prezent 4 echipe SANZAAR plus Japonia și Fiji).

Competiția ar urma să implice 6 meciuri încrucișate, trei în luna iulie, trei în noiembrie, și o finală în săptămâna a 4-a din noiembrie. Punctul forte al acestui model, comparativ cu versiunile anterioare, a fost că cele mai slab clasate două echipe "SANZAAR" (de exemplu, Fiji și Japonia, în primul ciclu de 4 ani) ar juca un an de competiție, fiecare în locuri neutre.

S-ar reduce semnificativ cererile de călătorie pentru cele 6 naționale, în iulie, în timp ce Japonia și Fiji ar intra într-o competiție de elită, la care în prezent nu au acces.
Grupul de lucru este de acord că modelul are nevoie de o divizie Challenger, care să funcționeze simultan, deși forma pe care o va lua nu este soluționată.

Promovarea/retrogradarea rămâne o problemă delicată. În timp ce Six Nations sunt de acord în principiu, ele rămân ferme la linia pe care Divizia Challenger trebuie să o funcționeze și să fie competitivă.

 

SURSA: International Rugby Players

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!