Sustinere pentru AJR din partea International Rugby Players

Asociatia Jucatorilor de Rugby (AJR) din Romania a primit un imbold deosebit de important, după ce, zilele trecute, am primit o scrisoare extrem de încurajatoare din partea președintelui International Rugby Players, Omar Hassanein. Omar a  trimis o recomandare către Federația Română de Rugby, avându-l în CC și pe Brett Gosper, director general la World Rugby, cu privire la activitatea și bunele intenții ale AJR, ca reprezentant al jucatorilor din rugbyul romanesc  si participarea AJR la cresterea si dezvoltarea rugby-ului românesc. 

 

Astfel, eforturile întreprinse până acum de membrii din conducerea AJR de a-și consolida organigrama, de a avea un statut, de a înrola membri etc. se dovedesc a fi pe drumul cel bun. 

 

International Rugby Players (IRP) este organizatia care reprezinta interesele jucatorilor de rugby la nivel mondial in raport cu federatiile unde acestia activeaza. In scrisoarea trimisa, Omar se adreseaza FRR cu precizarea ca “ International Rugby Players si-a intensificat in mod semnificativ relatiile de colaborare cu World Rugby avand ca scop principal aducerea jucatorului de rugby in centrul procesului decizional asupra viitorului jocului de rugby pentru a imbunatatii deciziile cheie legate de rugbyul mondial.Mai mult decat atat, International Rugby Players a negociat cu World Rugby ca printre altele, reprezentanti din cadrul celor 13 organizatii ale jucatorlior din diferite tari sa fie nominalizati in 7 comitete de conducere din cadrul World Rugby.”

 

Mai departe, Omar ii aminteste lui Alin Petrache, Presedinte FRR ca au lucrat impreuna recent la un proiect in cadrul grupului de conducere Rugby World (Rugby Governance Review Group), in urma caruia Rugby World a acceptat in unanimitate ca un reprezentant al jucatorilor (RPI) sa faca parte din comitetul de condcere Rugby Exco.  Aceste aspecte demonstreaza importanta si beneficiul anagajamentului direct si onest direct cu jucatorii in toate aspectele legate de rugby la nivel mondial.

 

In continuare Omar arata suportul neconditionat oferit de International Rugby Players jucatorilor de rugby din Romania prin intermediul  AJR si se ofera a raspunda personal tuturor intrebarilor pe care membrii din Biroul Federal al FRR le-ar putea avea dar si sa sublinieze avantajele ce le va aduce colaborarea intre AJR si FRR pentru rugbyul romanesc.

 

Directorul General al Rugby Players International detailiaza acesta colaborare intre AJR si FRR care nu se limiteaza doar la o recunoastere formala a relatiei de colaborare intre jucatori si conducatori si reprezentarea jucatorilor printr-un membru AJR  in Biroul Federal dar si la viitoare negocieri formalizate contractuale intre jucatori si FRR.

 

Omar isi exprima fara echivoc opinia ca din experienta lui personala de negociere cu toate institutiile de conducere si reprezentare din rugbyul international, este demonstrat ca exista o corelatie directa intre nivelul de implicare al jucatorilor in forurile de conducere si succesul competitional, dand exemplu tarile cu rugby dezvoltat ( Noua Zeelanda, Sud Africa si Anglia ).

 

Omar incheie scrisoarea adresata FRR cu mentiunea ca il copiaza in corepsondenta pe Brett Gosper, World Rugby CEO care, asa cum spune Omar “vede la fel de pozitiv implicarea jucatorilor in procesul de conducere si reprezentare in cadrul federatiilor in diferite tari.”

 

 

Detaliile scrisorii enumerate mai sus ne fac să credem, pe noi, membrii din conducerea AJR, că am pornit pe drumul cel bun și că ecourile activității noastre, la nivel internațional, vor fi recepționate la adevărata lor valoare și în țară. Ne bucuram enorm sa vedem un asemenea suport de la cele mai importante foruri internationale de conducere a rugbyului catre AJR si implicit jucatorilor de rugby din Romania.

 

Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu FRR ca reprezentanti ai jucatorilor.

 

Ancorati – Impreuna – Crestem

 

Pentru a citi scrisoarea  click aici

 

 

 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!