Alun Wyn Jones lider solitar la selecții internaționale

Galezul Alun Wyn Jones (foto), 35 de ani, jucător de linia a II-a, a devenit liderul absolut în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe selecții. Wyn Jones a jucat în ultima etapă din Turneul celor 6 Națiuni, Țara Galilor - Scoția 10-14, pentru a 140-a oară în naționala galeză. La aceste meciuri se adaugă alte 9 selecții în echipa Leilor Britanici și Irlandezi, ceea ce face ca înaintașul să îl depășească în ierarhie pe neo-zeelandezul Richie Mc Caw, care are 148 de meciuri pentru All Blacks. 

Alun Wyn Jones a avut o solicitare specială înaintea acestui meci desfășurat cu porțile închise, dorind ca familia sa să aibă acces în tribune. Din rațiuni de securitate, autoritățile au avizat negativ cererea recordmanului galez. Partida contra Ciulinilor a avut loc pe stadionul celor de la Scarlets, în condițiile în care Millenium Arena din Cardiff servește ca spital de campanie pentru cei infectați cu Covid-19. 

Palmaresul lui Alun Wyn Jones numără patru titluri în Six Nations, dintre care trei cu Grand Slam, ultimul în 2019, când a fost declarat și cel mai valoros jucător al turneului. Alun Wyn Jones a fost căpitanul galezilor în acest meci, ca și în cel de săptămâna trecută, 21-38 în Franța, când a egalat recordul de 148 de meciuri internaționale.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!