Crusaders și Queensland Reds campionii din Super Rugby

Sâmbăta trecută au avut loc finalele din edițiile naționale din Super Rugby Aotearoa, respectiv Super Rugby AU.

 

Sky Super Rugby Aotearoa

 

În finala din Noua Zeelandă, disputată la Christchurch s-au întâlnit BNZ Crusaders cu Gallagher Chiefs într-un meci cu casa închisă pe Orangetheory Stadium. Este important de menționat că accesul spectatorilor la meci a fost posibil dat fiind faptul că în Noua Zeelandă sunt doar 26 de cazuri active de coronavirus.  Meciul a fost controlat de Saders’ la începutul primei reprize, care în minutul 16 aveau deja 12-3 pe tabelă, ca urmare a încercărilor marcate de către Reece și Jordan. La scurt timp Chiefs au replicat printr-un eseu spectaculos marcat în colț de către Damian McKenzie, de altfel marcatorul principal al competiției. Scor la pauză 15-10.

În doua repriză echipa din Canterbury s-a desprins progresiv pe tabelă prin penalitățile transformate de către Richie Mo’unga, jucător ce a marcat și un drop goal în minutul 64’. 

S-a terminat 24-13 pentru Crusaders, franciza condusă de Scott Robertson a ajuns la cincelea trofeu consecutiv. Chiefs au fost ținuți meci de McKenzie care a marcat toate punctele echipei sale, dar care a avut un procent foarte scăzut la penalități, ratând un total de 3 șuturi spre buturi.

 

Harvey Norman Super Rugby AU 

 

În Super Rugby AU, finala a fost mult mai echilibrată. O reeditare a finalei de anul trecut, Queensland Reds și ACT Brumbies au oferit iubitorilor sportului cu balonului oval un spectacol pe cinste. În minutul 13 Noah Lolesio a pătruns în viteză evitând câteva placaje, ca ulterior să dea o pasă scurtă fundașului Tom Banks care a marcat prima încercare a meciului. Reds au încercat să revină dar scorul la pauza a fost 13-6 pentru Brumbies. Primele 20 de minute din a doua jumătate au consemnat o apropiere la 1 punct pe tabelă a echipei din Brisbane, prin execuțiile precise a lui James O’Connor. Ulterior aceștia nu au reușit să se desprindă pe tabelă deși au avut 10 minute om în plus. Brumbies avea să se desprindă din nou pe tabelă cu 8 minute rămase de joc, ce îi obliga pe Reds să marcheze un eseu pentru a câștiga partida. În ultimele minute Reds au păstrat posesia forțând echipa din Canberra la greșeli în apărare, mai ales în ruck, unde lock-ul Darcy Swain a luat un cartonaș galben. În prelungiri apărarea celor de la Brumbies a clacat din nou, iar flankerul Luke Reimer s-a ales de asemenea cu un cartonaș galben.  Reds avea doi oameni în plus în pachetul de înaintare, reușind astfel să ducă balonul aproape de linia de încercare, de unde au deschis jocul spre James O’Connor care a marcat eseul victoriei. Acesta din urmă a marcat toate cele 19 puncte ale lui Queensland Reds din finală, fiind de asemenea cel mai bun marcator al competiției și nu în ultimul rând MVP-ul(cel mai valoros jucător) al sezonului regulat. 

Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă plăcută, animată de nu mai puțin de 41 de mii de fani prezenți pe stadion.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!