Ionel Rotaru - ”Apariția AJR poate schimba mentalitatea românilor”

Am stat de vorbă cu fostul jucător român de rugby Ionel Rotaru, stabilit actualmente în Franța. Aripa ex-constănțeană este unul dintre primii membri înregimentați la AJR. Iată ce ne-a spus acesta: ”Apariția AJR este un lucru benefic pentru toată lumea care participă la fenomenul rugbystic. Apariția AJR poate schimba mentalitatea românilor. În țările cu rugby dezvoltat există astfel de asociații care se preocupă de eventualele probleme ale jucătorilor. De aceea ele sunt foarte utile și foarte populare”.

 

Ionel Rotaru a făcut trimitere și la asociația similară din Franța: ”Francezii au o asociație a jucătorilor foarte puternică, bazată pe profesionalism. Asociația este bine structurată, motiv pentru care atrage membri noi. Cred că, depunând multă muncă, AJR poate ajunge la același nivel. Trebuie răbdare, muncă, sacrificiu. Exact ca pe terenul de rugby”.

 

Ionel Rotaru, în vârstă de 47 de ani, a evoluat și la Dinamo. El își amintește de transferul său în Franța: ”Atunci când am fost solicitat să joc în străinătate, deoarece în urmă cu 20 de ani era un fel de vid legislativ, am avut probleme. Cred că am fost printre primii rugbyști care am plecat cu grilă de transfer peste hotare, însă nu mi-a fost ușor, deoarece mentalitatea era diferită în România. M-ar fi ajutat foarte mult dacă atunci exista o asociație tip AJR”.

 

Ionel Rotaru a fost până în urmă cu doi ani antrenor la echipele de juniori U15 și U17 de la Dijon, după care a decis să se retragă și să se dedice antreprenoriatului. Ionel Rotaru a făcut parte din echipa națională a României la Cupa Mondială din 1995, evoluând în două meciuri, cu Canada și Africa de Sud.

 

La finalul discuției el a subliniat: ”Am observat că AJR a pornit pe baze foarte serioase, așa că m-am decis să mă alătur echipei și să devin membru-cotizant. Cred că AJR este o instituție alcătuită de oameni serioși, valoroși, care știu ce trebuie făcut pentru ca rugby-ul și rugbyștii să progreseze. Invit pe toată lumea care consideră că respectă valorile rugby-ului, să se informeze despre ce reprezintă AJR și, eventual, să se înroleze”.  

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!