Jucătorii tongani implicați în viitorul rugby-ului din țara lor

Conform unei înțelegeri de dată recentă, jucătorii de rugby legitimați oficiali în Tonga își vor putea spune și susține punctul de vedere în ceea ce privește deciziile de viitor pentru rugby-ul tongan. 

 

Astfel, s-a creat un comitet mixt din care fac parte reprezentanți ai Rugby Union, Federația Tongană de Rugby, Guvernul tongan și reprezentanți ai asociației jucătorilor din Pacific. 

 

Acordul respectiv va dezvolta noi structuri de guvernanță și va monitoriza îndeaproape procesul decizional din rugby-ul tongan și vine după ce finanțarea Tongăi din partea World Rugby a fost redusă la începutul acestui an din cauza guvernării și a preocupărilor administrative, a problemelor juridice și a lipsei unor situații financiare auditate în mod corespunzător.

 

În urma acestei cooperări la care vor participa și jucătorii de rugby, urmează să fie numit un nou președinte al Federației Tongane și să fie stabilită o nouă foaie de parcurs a forului național. Acordul între instituțiile menționate este valabil până la 31 decembrie 2024.

 

Tonga este una dintre țările în care rugby-ul este sport de interes național, un procent însemnat din produsul intern brut al Tongăi fiind consemnat după vânzările de jucători peste hotare. 

 

Este interesant de observat ca similare asociatii de reprezentare a jucatorilor in relatia cu federatiile nationale sunt active in natiunile cu rugby dezvoltat si activeaza sub umbrela International Rugby Players, asociatia mondiala a jucatorilor de rugby. 

 

In rugby-ul nostru AJR - Asociatia Jucatorilor de Rugby din Romania este in discutii cu FRR si este sustinuta de International Rugby Players si World Rugby - cititi scrisoarea de ssustinere aici

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!