Noi orientări pentru contactul din rugby-ul de azi!

Așa cum am mai scris, seminarul World Rugby- International Rugby Players de săptămâna trecută, la care a fost invitată și AJRugby, s-a concentrat în prima sa parte pe modul în care antrenarea și managementul contactelor. Optimizarea acestora poate conduce la reducerea riscurilor de accidentare imediate ale jucătorilor și, implicit, ale unei bune stări de sănătate a acestora pe termen mediu și lung.

Trebuie să reținem că materialul expus (Players, unions and competitions support new guidelines for rugby contact training load | World Rugby) este rezultatul cooperării unor cluburi de elită din rugby care au acceptat ca antrenamentele și meciurile lor să fie monitorizate cu instrumente speciale care să ofere cifre reper pentru progresul din viitor.

World Rugby și International Rugby Players (IRP) au publicat tendințe în ceea ce privește antrenamentele de contact menite să reducă riscul de accidentare și să sprijine starea de sănătate a jucătorilor pe termen scurt și lung. Acestea sunt susținute de asociațiile naționale de jucători, sindicatele naționale, competițiile internaționale și interne, antrenorii și cluburile de top.

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!