Seminar IRP

Odată cu afilierera la International Rugby Players, AJ Rugby și-a câștigat accesul la resursele educaționale ale acestui organism. Săptămâna aceasta unul dintre reprezenanții AJR a participat la un interesant seminar online organizat de IRP în cooperare cu WorldRugby, seminar la care au mai participat alte 32 de persoane din lumea rugby-ului. Printre ei, mai vechea noastră cunoștință David de Villiers și fostul mare internațional irlandez Brian O'Driscoll.


În prima parte s-a vorbit despre managementul contactelor fizice, despre intensitatea lor (pe o scară de la 1 la 10, în care zece reprezintă intensitatea de meci) precum și despre modul cum trebuie alternate antrenamentele cu contact fizic și zilele de recuperare. S-au ocupat de asta fostul antrenor neo-zeelandez Joe Schmidt (foto) și Mark Harrington, Head Of Technical Services at World Rugby.

Apoi, s-a trecut la un punct legat de sănătatea celor care practică rugby-ul (sau l-au practicat) și, în special, la sănătatea mentală. S-a discutat despre crearea unor clinici (în fiecare țară din lumea rugby-ului) destinate acestor obiective precum și a unei rețele sociale destinate foștilor jucători, în care aceștia să-și împărtășească experiențele și soluțiile vieții lor post-rugby. Cel care ne-a introdus în subiect a fost medicul naționalei de rugby a Irlandei, Eanna Falvey.

Partea finală a fost dedicată prezentării drumului spre profesionism pe care îl are de parcurs rugby-ul feminin. S-a ocupat de asta Nicky Ponsford, directorul de performanță al federației engleze.

 

FOTO: WorldRugby

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!