Trei finale: două în Nord și una în Sud

 

 

Recent au avut loc 3 meciuri spectaculoase în lumea rugby-ului mondial. În Europa Challenge Cup, respectiv Heineken Champions Cup s-au încheiat prin victoriile echipelor franceze Montpellier Herault Rugby și Stade Toulousain.

Deși nu e finală în adevăratul sens al cuvântului dar în Super Rugby Trans-Tasman s-au întâlnit câștigătoarele competițiilor din întrecerile naționale din Australia și Noua Zeelandă, anume meciul dintre Queensland Reds și Crusaders.

 

Challenge Cup

 

Desfășurat pe Twickenham Stadium din Londra în fața a 10 mii de spectatori , ultimul act al Challenge Cup le-a reunit pe Leicester Tigers din Anglia și Montpellier din Franța. 

Leicester a deschis scorul după 8 minute printr-o penalitate transformată de către George Ford. Francezii câteva minute mai târziu avea să marcheze prima încercare prin Rattez. 

Ultimele 10 minute ale primei reprize pentru Montpellier au fost cu un om in minus după ce Becognee a luat un cartonaș galben, fapt ce i-a adus pe englezi înapoi meci printr-o încercare marcată de către jucătorul de linia a doua  Harry Wells.  Scor la pauză 10-10, dupa ce Paillaugue a ratat să trimită printre buturi pentru Montpellier.

Meciul a fost decis in primele 20 de minute din partea secundă. Leicester a avut din nou inițiativa și a marcat un eseu clasic pe înaintare prin Wiese.

După aproximativ 10 minute de la încercarea realizată de tigrii, Montpellier a întors scorul pe tabelă printr-o penalitate transformată de către Paillaugue, respectiv un eseu marcat de centrul sudafrican Johan Goosen. 

Scor final 18-17 pentru Montpellier care prin această reușită, obține calificarea pentru sezonul viitor în Heineken Cup. 

 

Heineken Champions Cup

 

La fel ca și finala Challenge Cup, meciul a avut loc pe Twickenham tot în prezența a 10 mii de fani. Stade Rochelais și Stade Toulousain au fost protagonistele ultimului act al competiției.

Primele 3 puncte ale meciului au fost marcate de către Ntamack după doar 4 minute de joc efectiv. Trei minute mai târziu La Rochelle a egalat, dar nu s-a văzut din nou condusă după alte 3 minute, tot printr-o penalitate convertită de către același Ntamack.

În prima repriză toate punctele au venit din lovituri de pedeapsă, scor 12-9 pentru La Rochelle.

A doua repriză a fost mult mai spectaculoasă. În minutul 45 Cheslin Kolbe a primit o pasă bună de la DuPont și a culcat balonul în spațiul de țintă, dar arbitrul video a observat că în timp ce era placat a călcat înafara spațiului de joc. Cu toate acestea Toulouse nu a renunțat, iar argentinianul Juan Cruz Mallia a marcat prima încercare a meciului după un joc bun de pase pe treisferturi.

Aflați in inferioritate încă din minutul 27, Stade Rochelais a luptat până la final să obțină victoria. Mijlocașul Kerr-Barlow a marcat un eseu după ce pachetul de înaintare a ajuns până la câțiva metri în fața spațiului de țintă. West a ratat să transforme eseul ce îi forța pe La Rochelle să mai marcheze o încercare pe care să o și transforme pentru a obține victoria.

 

S-a terminat 22-17 în favoarea lui Stade Toulousain care a ajuns la un număr record de 5 trofee Heineken Champions Cup.

 

 

Finala informală din Super Rugby

 

 

Câștigătoarele Super Rugby AU și Super Rugby Aotearoa s-au întâlnit în etapa a doua din Super Rugby Trans-Tasman.

Crusaders i-a dominat pe Queensland Reds de la un cap la altul. Cu toate acestea Reds au marcat nu mai puțin de 4 încercări, dar totuși mai puțin relevante în comparație cu cele 9 marcate de către Crusaders. Astfel Reds ajunge la cea de a doua înfrângere din acest sezon și are șanse tot mai mici de prinde un loc în finală

Meciul s-a desfășurat pe Suncorp Stadium din Brisbane în fața a 22 de mii de spectatori.

 

ALEXANDRU-IOAN POPA

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!