AJ Rugby la Conferința IRP

În perioada 14-16 iunie 2022, AJ Rugby a fost invitată să participe la Conferința Internațional Rugby Players, conferință ce s-a desfășurat la Hyde Dubai Hotel din capitala Emiratelor Arabe Unite. Trebuie să spunem că este prima conferință a IRP de după pandemie. Penultima conferință s-a ținut în 2019.

Au participat delegați ai asociațiilor jucătorilor din toate țările care contează pe harta rugby-ului mondial: Africa de Sud, Țara Galilor, Noua Zeelandă, Japonia, Franța, Anglia, Irlanda, Italia și nu numai. Printre participanți nume celebre ca Brian O”Driscoll, Daniel Carter, Jonny Wilkinson, Thierry Dusautoir sau Omar Hassanein.

Subiectele atinse au fost multiple și interesante. De la realizările si provocările fiecărei organizații, la perspectivele organizării profesioniste a rugby-ului feminin. De la organizarea calendaristică a sezonului rugbystic global, la managementul comotiilor suferite in jocul de rugby.  

Foarte interesant mi s-a părut proiectul constituirii unei fundații independente de IRP ale cărui fonduri să fie cheltuite în scopul bunăstării jucătorilor retrași din activitate și a unui ”Global Player Funds” tot în scopul ajutorării jucătorilor cu diferite probleme!” ne-a spus reprezentantul AJRugby la conferință, Bogdan Manea.

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!