All Blacks un nou titlu în Rugby Championship. Bokke se menține pe prima poziție în clasamentul WR

Weekendul trecut s-a încheiat, probabil, cea mai puternică și importantă competiție a anului, The Rugby Championship. În trecut cunoscută sub numele de Tri Nations,  întrecerea reunește principalele forțe din emisfera sudică și anume Africa de Sud (Die Bokke), Argentina (Los Pumas), Australia (Wallabies) și Noua Zeelandă (All Blacks). Cei din urmă, și-a adjudecat trofeul pentru a 18-a oară după ce au câștigat 5 din cele 6 meciuri disputate.  Cu toate acestea, înfrângerea din ultimul meci, suferită împotriva Africii de Sud, i-a coborât pe neozeelandezi pe poziția a doua în clasamentul World Rugby. Asta în vreme ce Bokke au revenit pe locul 1 mondial, poziție pe care s-au aflat în mare parte în ultimii doi ani.

Deși, inițial, meciurile de acasă puteau fi organizate de toți participanții, cazurile de Covid și pandemia au determinat SAANZAR să mute, după două runde, competiția, în totalitate, pe contininetul australian, pentru a asigura siguranța jucătorilor.

 

Ediția din acest an a fost dominată în totalitate de către All Blacks care, cu o etapă înainte de final, erau deja campioni. Aceștia au câștigat dublele contra Pumas și Wallabies cu puncte bonus ofensiv, astfel încât, la primul meci cu Bokke, aveau nevoie de doar un punct pentru a deveni campioni. All Blacks și-au respectat numele și a obținut victoria și în partida cu campioana mondială din 2019.

 

Surpriza plăcută a competiției a fost Australia care, deși a debutat cu două înfrângeri clare împotriva Noii Zeelande, a reușit ulterior să revină și să se claseze pe locul 2.  Cel mai bun meci al Wallabies este, fără doar și poate, victoria, cu punct bonus, în fața Africii de Sud și un Quade Cooper în formă maximă. Prin aceste rezultate Australia a urcat pe poziția a 3-a în clasamentul mondial.

Pe de altă parte, principala dezamăgire a sezonului este contra-performanța Argentinei de nu obține niciun punct în 6 partide.

 

Surprinzător sau nu, clasamentul World Rugby reflectă poate cel mai bine ordinea echipelor în baza performanțelor de la Cupa Mondială și anume cea mai de succes echipă Africa de Sud pe prima poziție, tripla campioană mondială All Blacks pe locul 2, Australia cu două titluri pe locul 3 și Anglia campioana din 2003 pe locul 4.

 

Alexandru-Ioan Popa

 

Image Source: allblacks.com



DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!