Covid-19 a devastat financiar rugby-ul mondial

Conform unui comunicat World Rugby, pandemia de Covid-19 a avut efecte devastatoare, din punct de vedere financiar, pentru rugby-ul mondial. Directorul general al World Rugby, australianul Brett Gosper, a explicat, într-o videoconferință, că ”World Rugby joacă rolul unei bănci centrale pentru țările aflate în suferință”.

Țările europene care au fost afectate de pandemie resimt cel mai tare criza financiară, deoarece veniturile generate de rugby (vânzări de bilete, drepturi TV, ospitalitate etc) nu au mai putut fi obținute din cauza carantinei sau a restricțiilor impuse de autorități. Brett Gosper a făcut paralela cu ceea ce se întâmplă la Antipozi acolo unde circulația virusului fiind mai controlată, meciurile din Bledisloe Cup s=au putut desfășura cu spectatori în tribune.

World Rugby a creat un fond de rezervă în valoare de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta primele 10 federații naționale din lume, ale țărilor participante în Six Nations și The Rugby Championship. Suma anunțată nu este destinată în totalitate celor 10, ci în majoritate, din acele fonduri fiind ajutate, de fapt, 30 de federații naționale din lume. Brett Gosper a explicat poziția World Rugby pentru prioritizarea primelor 10 deoarece acestea, în timpul Cupei Mondiale, generează venituri și pentru celelalte federații afiliate.

Cupa Mondială din Japonia 2019 a fost cea mai profitabilă pentru World Rugby, generând venituri de peste 4 miliarde de dolari și creând în jur de 46 000 de locuri de muncă. Brett Gosper (foto) a mai spus că ”am avut șansa de a gestiona la timp o Cupă Mondială profitabilă”. Conform celui citat, World Rugby și-a redus cheltuielile cu aproximativ 10 procente, până la nivelul de 600 milioane de dolari anual.

Speranța oficialului World Rugby, exprimată în această videconferință, este că următoarea Cupă Mondială, Franța 2023, se va desfășura în condițiile în care un vaccin va pune capăt crizei de sănătate. 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!