După stagiul de pregătire la Perpignan, Legean și Conache au revenit în țară.

Cei doi jucători de la RC Gura Humorului, Irinel Legean și Alin Conache, au revenit în țară, după stagiul de pregătire de trei săptămâni de care au beneficat la Perpignan, unul din cluburile aureolate ale rugby-ului francez. Am ținut să aflăm de la ei cum a fost experiența lor acolo, vis a vis de așteptările avute.

 

”Am plecat cu gândul să facem treabă bună, să ne dezvoltăm din punct de vedere rugbystic. Vis a vis de așteptări, clar ne așteptam să fie un alt nivel, mai ridicat, față de România. Ne-am așteptat la o primire caldă, insa masurile impuse de Covid, profesionalismul afisat de club prin masurile de distantare sociala au impiedicat proverbiala ospitalitate.
La finalul stagiului , am primit o ofertă din partea lor pentru un an de zile ce cuprindea cazare și masă,insa fără nici un salariu. Cred ca experința pe care am fi capatat-o era utilă, doar că ar fi fost dificil să rămân acolo fără nici un ban, mai ales că nu mă poate sprijini nimeni din țară. Am optat să revin în țară din cauza suportului financiar. Sunt convins că și aici putem juca rugby. Totul depinde de dorința și determinarea mea de a face acest lucru. Susținerea AJ Rugby a fost ceva neașteptat, incredibil pentru mine deoarece cu greutate as fi suportat toate costurile ivite in acest stagiu. Mulțumesc mult încă odată AJR !
Aici cred că este și menirea asociației: să susțină jucătorii! Pe orice plan. Eu, de exemplu, am rămas marcat de unele lipsuri in perioada junioratului. Și nu e numai cazul meu. Nu ai cum să duci o săptămână de antrenamente intense cu o alimentație deficitară.” ne-a declarat Irinel Legean

”Sincer, mă așteptam la mai multe antrenamente în colectiv. Poate că ne-ar fi dat șansa să arătăm mai bine ce putem. Nu am putut accepta oferta lor (cazare plus masă) și, de aceea, am revenit în țară. A fost decizia mea și, evident, m-am gândit că așa e mai bine. Susținerea AJ Rugby a fost, pentru mine, ceva neașteptat. Nu prea ai astfel de așteptări în România. De aceea, vreau să profit de ocazie și să mulțumesc, încă odată, acestei organizații. Îi doresc să continue să sprijine jucătorii de rugby. La noi în țară, chiar au nevoie de asta!” l-a completat și Alin Conache

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!