Ministrul Novak promovează cariera profesională după cea sportivă

Ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak, afirmă că este esenţial pentru sportivi să fie întotdeauna pregătiţi pentru o a doua carieră, întrucât accidente neprevăzute îi pot obliga să pună capăt prematur activităţii competiţionale.



"Niciodată nu este bine să stai doar pe un picior, din toate punctele de vedere. Mai ales în sport, când nu ştii niciodată ce se întâmplă, o accidentare, un caz nefericit şi s-a întrerupt cariera. Dacă ai o facultate, ai o pregătire, şi ţi se termină cariera, imediat poţi deveni antrenor, masor, manager şi în sport cel mai important este ca sportivii să fie întorşi în sistemul nostru", a declarat Novak într-un interviu pentru AGERPRES.

 

Ministrul îi sfătuieşte pe sportivii aflaţi încă în activitate să se orienteze din timp către un post în domeniu la finalul carierei, considerând că este mult mai uşor pentru ei să continue activitatea în acelaşi domeniu.



El a adus în atenţie şi problema antrenorilor tineri, foşti sportivi de performanţă, care nu reuşesc să găsească posturi în cadrul federaţiilor. Ministrul a precizat că va schimba sistemul de perfecţionare a antrenorilor, astfel încât aceştia să devină mai performanţi.

 

AJR este de acord cu aceste afirmații și, pentru jucătorii de rugby, va încerca, pe viitor, să dezvolte programe de pregătire profesională în linia ideilor expuse de Novak. 

foto: agerpres.ro

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!