Punct de vedere AJR cu privire la înființarea CSN ”Arcul de Triumf”

Urmare ultimelor întâmplări din spațiul public, AJR a decis să ia parte la la consultarea publica având tematica ” HOTĂRÂRE privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional "Arcul de Triumf " în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru trecerea unui imobil din domeniul privat al statului în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Complexul Sportiv Național”Arcul de Triumf” și completarea Anexei nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 privind aprobarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului”.

 

In aceasta perioada, în care echipa naționala a României se pregătește de debutul într-o campanie cruciala de calificare pentru WRC2023, rugby-ul romanesc este afectat de situație de criza, artificial creata de reprezentanți ai instituțiilor care ar trebui sa contribuie primordial la dezvoltarea sportului, indiferent de ramura lui.

 

Din păcate echipa naționala a României este văduvita de posibilitatea de a se pregăti în locul care se poate numi fără nici o exagerare, templul rubgy-ului romanesc.

 

AJR-Asociatia Jucătorilor de Rugby, România, deplânge situația creata de refuzul  MTS de a incredinta spre folosința rugby-ului Stadionul mai sus menționat.

 

 Atragem atenția MTS asupra faptului ca, Stadionul de Rugby Arcul de Triumf reprezinta mai mult decât o baza sportiva de pregătire,  este însăși esența rugby-ului romanesc, locul în care generații de copii, junior, și în final Stejari, au făurit mândria rugby-ului romanesc.

 

Facem un apel pe aceasta cale la factorii decidenți (MTS, Secretariatul General Al Guvernului), fără a intra în detalii de ordin juridic, expuse pe larg în mass media, medii online, de altfel argumente logice și solide, de care MTS face abstracție sau le interpretează dupa  bunul plac, în interes partinic, sa redea spre administrare FEDERATIEI ROMANE DE RUGBY , aceasta baza  de pregătire esentiala pentru existenta și dezvoltarea sportului cu balonul oval din România, altminteri beneficiar atât juridic cat și moral al Stadionului Arcul de Triumf.  

 

Totodată atragem atenția MTS, ca, acum la debutul campaniei pentru calificarea la RWC2023, condițiile la care expune naționala pentru pregătire (reamintim ca rugbystii noștri se pregătesc in malluri, in vreme ce tergiversarea MTS duce la imposibilitatea utilizării modernei baze de la Arcul de Triumf) , nu reprezinta in nici un caz un sprijin pentru sportul romanesc, obiectiv clamat cu emfaza de noii oficiali ai ministerului, ci mai degrabă un act de sabotaj la adresa acestui minunat sport și in final un afront pentru zecile de mii de iubitori ai acestui fenomen.

 

Ne exprimam speranța ca, acum in al 12-lea ceas, MTS va găsi ințelepciune și puterea de a înțelege ca, rugby-ul  in România este aproape sinonim cu ‘’Stejar’’ si cu Arcul de Triumf, și sa redea posibilitatea echipei naționale de a bucura suporterii in locul in care a făcut acest lucru  de mai bine de o suta de ani, cu dârzenie, devotament, spirit de lupta și dragoste pentru culorile echipe naționale, in locul in care zeci de mii de copii au visat ca într-o zi vor fi ei cei pentru care se va canta imnul național, in locul in care clopotele Mănăstirii Cașin se aud, ca o confirmare a tradiției, secular putem spune de acum, la fiecare meci al ''Stejarilor''.

 

Punctul de vedere mai sus exprimat este împărtășit de conducerea și membrii AJR. 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!