Sondaj AJ Rugby

Asociația Jucătorilor de Rugby nu a rămas indiferentă la inițiativa FRR de a reorganiza campionatul românesc de rugby. Nu ne-am grăbit să ne facem cunoscut punctul de vedere. Am recurs la consultarea membrilor printr-un set de întrebări. Iată răspunsurile:

 

Deci, de departe, nu există membri AJR care să considere decizia foarte bună. 32.3% o susțin, motivând asta cu nevoia de supraviețuire a Superligii. 67,8% consideră reorganizarea drept o măsură care nu pare să aducă un plus în viitorul apropriat.

1

58,1% din cei care au răspuns nu cred că noua formă de organizare a rugby-ului intern va conduce la o inversare a trendului descendent pe care se află rugby-ul românesc.


Și cea de-a treia întrebare confirmă reținerea vis a vis de proiectul FRR. 48,4 % nu văd vreo schimbare, în timp ce 32,3% nu văd vreo urmă de atractivitate a noii competiții.


Doar 16,1 % văd ca binevenit un meci intre Alba Iulia si Baia Mare. 

 

Dacă vom spune că doar 3.3% cred că nu există nici un pericol, cred că am spus tot.

 

Ni se pare important să menționăm că, dintre cei care au răspuns:

- 41,9% sunt antrenori sau conducători de cluburi;
- 38,7% sunt suporteri, ”consumatori de rugby”;
- 9,7% sunt jucători profesioniști;
- 9,7% jucători amatori.

Pentru că vrem să credem despre noi că suntem serioși și realiști trebuie să spunem că:

- nu ne bucură faptul că doar 19,4% din cei care au răspuns sunt jucători;

- considerăm utilă și concludentă opinia celor 41,9% care sunt fie antrenori, fie conducători

- de asemenea, cei 38,7% ”consumatori de rugby” sunt importanți prin prisma faptului că orice competiție sportivă se adresează ”măriei Sale, publicului” de care depind televizări, sponsori, contracte de publicitate și tot ce ar putea aduce bani în rugby.

Putem concluziona spunând că rezultatele sondajului indică faptul că cea mai mare parte din răspunsuri nu consideră noul format al elitei rugby-ului românesc capabil să producă un reviriment în sportul cu balonul oval din țara noastră.

 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!