Superlativele primei etape din Autumn Nations Cup

Prima etapă din noua competiție rugbystică, Autumn Nations Cup, s-a disputat la finele acestei săptămâni.

 

La Dublin, în grupa A, Irlanda a învins Țara Galilor cu 32-9. Deoarece învingătorii au marcat numai două eseuri, ei nu au intrat și în posesia bonusului ofensiv. Cu această ocazie, căpitanul galez Alun Wyn Jones a devenit primul rugbyst din lume cu 150 de selecții (141 pentru galezi și 9 la Selecționata Leilor Britanici și Irlandezi). Un alt galez, George North, a intrat în clubul centurionilor, fiind cel mai tânăr jucător din lume, la 28 de ani și 225 de zile, care atinge numărul de 100 de meciuri pe scena internațională. Irlandezul Jonathan Sexton a jucat și el meciul 100 pentru echipa sa și/sau a Leilor Britanici și Irlandezi, în vreme ce galezul Tomas Francis a bifat selecția cu numărul 50.

 

Pe Twickenham, Anglia a învins Georgia cu scorul de 40-0, acumulând și bonificația ofensivă. Jamie George a devenit primul taloneur englez care a înscris trei eseuri în același meci. Încercările înaintașului au fost marcate într-o manierp aproape identică, în urma unor moluri de margine, după lansări ale lui George din vecinătatea terenului de țintă georgian. Acesta a fost primul meci disputat între Anglia și Georgia, cu excepția celor de la turneele finale ale Cupei Mondiale. Anglia a marcat 6 eseuri în acest joc.

 

În grupa B, Scoția s-a impus pe terenul Italiei cu 28-17, raportul eseurilor de 4-1 aducând și bonusul ofensiv pentru ciulini, iar jocul dintre Franța și Fiji nu s-a disputat. 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!