Vadim Cobîlaș - performer la 37 de ani

Internaționalul moldovean Vadim Cobîlaș, actualmente legitimat în Franța, la Bordeaux Begles, rămâne, la 37 de ani, unul dintre cei mai buni pilieri dreapta din campionatul francez Top 14.

 

Vadim Cobîlaș poate fi considerat un exemplu de abnegație, sacrificiu și dragoste pentru rugby, el rămânând la parametri maximali în pofida accidentărilor și uzurii acumulate. Originar din Republica Moldova, Cobîlaș a fost campion al țării sale natale cu Bluemarine Chișinău, clubul unde a debutat pe arenele cu buturi. Apoi s-a transferat la Dinamo București, adus de Mircea Paraschiv, devenind dublu campion național. În acea perioadă a obținut și pașaportul românesc, dar a preferat să joace pentru naționala Republicii Moldova, al cărei tricou la îmbrăcat de peste 50 de ori. 

 

A mers apoi la Monino, în Rusia, devenind cvintuplu campion național. Pasul spre rugby-ul mare l-a făcut la Sale Sharks, în Marea Britanie, cu care a jucat în cupele europene și a câștigat Cupa Anglo-Galeză. Din 2016 joacă la Bordeaux-Begles, în Franța, fiind considerat, încă, unul dintre cei mai buni jucători europeni de linia întâi. 

 

Cu fratele său, Maxim, și el jucător profesionist, a făcut de mai multe ori pereche de pilieri la naționala Moldovei. Tot de la naționala Haiducilor ne amintim și că, la un meci internațional în Polonia, câștigat cu 36-25, pe final de meci, moldovenii nemaiavând buteuri, a transformat un eseu la colț de la peste 30 de metri lateral dreapta.

 

Mult succes Vadim și multă sănătate!

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!