Ședință anuală a World Rugby

Ședință anuală a World Rugby

                Consiliul World Rugby a notificat federațiile naționale precum și asociațiile naționale ale jucătorilor afiliate International Rugby Players asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a întălnirii anuale, care se va desfășura în 11 mai 2022.

               Asociatia Jucatorilor de Rugby (membru IRP) a primit spre studiu și dezbatere ordinea de zi, care cuprinde 3 aspecte mari :


               Optimizarea reglementării activității agenților de jucători printr-o mai eficientă acreditare și monitorizare a lor de către federațiile naționale precum și de către organizațiile jucătorilor. World Rugby își dorește un sistem de acreditare la nivel mondial, sistem care să le permită agenților să opereze în toate țările afiliate World Rugby. Dat fiind că agenții reprezintă interesele jucătorilo, un rol important în monitorizarea agenților ar trebui să revină și IRP (și membrilor afiliați).

                Parcursul acestui proces de acreditare a agentior de jucatori va fi obligatoriu pentru toti agentii de jucatori de rugby union. Pentru a putea reprezenta jucatorii agentii vor avea la dispozitie doua cai de a parcurge acest proces.

              Unde exista deja un proces de acreditare la nivel national, agentul va fi obligat sa se inregistreze la acea schema,aprobata de World Rugby prin indeplinirea unor cerinte de baza, pentru a putea opera in acea jurisdictie.

              In tarile unde nu exista acest proces , agentii vor trebui sa aplice la schema de acreditare gestionata de World Rugby, vor trebui sa urmeze cursuri de training si educatie online, precum si examene periodice de dezvoltare profesionala.


            Punctul doi cuprinde propunerile din calendarul anual al obligativității cluburilor de a elibera jucătorii pentru meciurile reprezentativelor naționale. Noile reguli ce vor fi stabilite se vor aplica atât la rugby în 7, cât și la cel în 15. De asemenea, acestea , se vor aplica atât rugbyului masculin cât și feminin.


            La final, se iau in considere aspecte noi in ce priveste echipamentul de protectie al jucatorilor. Din anul 2016, un proiect comun între Universitatea Metropolitană din Manchester și Universitatea din Sheffield, a fost selectat pentru a întreprinde un studiu de revizuire a cerințelor Regulamentului 12, pentru echipamentul de protectie al jucatorilor de rugby. Schimbarile propuse sunt urmatoarele:

  • A fost introdus un test de duritate pentru a se asigura că echipamentul de protectie rămâne suficient de moale in timp , inlocuind cerinţa de densitate a materialului utilizat.

  • A fost introdusă necesitatea ca dispozitivele să fie testate pentru uzura fiind uzate, la interior cat si la exterior, in locul interzicerii echipamentului de tip sandwich exterior interzicerea construcției de tip sandvici,  pentru a se asigura că experiența oferită este egala pentru purtător, cat și jucătorii care intră în contact cu acesta.

  • A fost conceput un nou test privind atenuare forței de impact, cu limite de performanță aplicabile.

  • Aparatorile de piept pentru rugbyul feminin, vor fi evaluate dupa aceleasi puncte de importanta ca si oricare din celelate echipamente de protectie, acest fapt se datoreaza faptului ca la aceasta ora nu sunt suficiente date in referinta cu utilizarea lor in rugbyul feminin, considerat ca aceasta abordare este cea mai buna la ora actuala. Studiul acestui punct va continua pentru a gasi , cum aparatorile de piept pentru rugbyul feminin sa isi indeplineasca scopul mult mai eficient.

  • Toate echipamentele de protectie trebuie sa fie testate si omologate , nu doar cele de umeri si piept ca pana acum.

  • Propunerile fac referire si la modificari privind dezvoltarea specificatiilor de performanta a aparatorilor pentru cap , pentru a reflecta caracteristiclie de siguranta specficate de primele doua certinte.


            Toate aceste probleme sunt supuse dezbaterii până la data consiliului, urmând ca pe baza sugestiilor și amendamentelor propuse, Consiliul World Rugby să adopte cele mai bune hotărâri.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!