AJR este o organizație cu scop nepatrimonial, al cărei obiectiv declarat generic este acela de a reprezenta si apăra interesele materiale, morale și economice de grup și individuale, ale jucătorilor/jucătoarelor de rugby din România, internaționali sau străini, ale jucătorilor/jucătoarelor de rugby români din străinatate, indiferent de forma contractuală sub care își desfașoară activitatea.

 

Asociația Jucătorilor de Rugby din România se alătură curentului internațional, și anume acela de a aduce un suport cât mai consistent jucătorului de rugby, dat fiind rolul său proeminent în evoluția fenomenului rugbystic, alăturându-se astfel organizațiilor similare
înființate în ultimii 20 de ani în țări cu tradiție rugbystica (Noua Zeelanda, Irlanda, Franța, Africa de Sud, Italia, Japonia, Țările din zona Pacificului de Sud etc.)

 

AJR este afiliată și are întreg suportul și susținerea Internațional Rugby Players, organizația mondială a jucătorilor de rugby.

 

Vă invităm să citiți Statutul AJR.

 

Scopul principal AJR este de a reprezenta interesele și de a apăra drepturile materiale, morale și economice, atât de grup, cât și individuale ale jucătorilor/jucătoarelor sau foștilor jucători/jucătoare de rugby din România (români sau străini), ale jucătorilor/jucătoarelor sau foștilor jucători români de rugby din străinătate, membrii activi AJR.

 

Ancorati - Impreuna - Crestem 

AJR a fost înființată pentru a da o voce actorilor principali ai rugbyului : JUCĂTORII.Rațiunea pentru care a fost înființată asociația a derivat în principal din lacunele existente în ceea ce privește alinierea la un standard comun referitor la modul în care sunt tratate și soluționate drepturile jucătorilor/jucătoarelor de rugby care evoluează în România sau în străinătate, reprezentând România.

 

AJR a fost înființată la inițiativa unor 2 foști internaționali români, Romeo Gontineac și Mihai Vioreanu precum și a unui apropiat al acestui sport, avocat Ioan Dumitrașcu, cunoscători ai rugbyului românesc.

 

La inițiativa lor s-au alăturat și speram că se vor alătura în continuare numeroși jucători, foști jucători sau simplii suporteri ai rugbyului.

 

Ancorati - Impreuna - Crestem 

 

Oferim jucătorilor sau foștilor jucători de rugby din România (români sau străini) si din străinătate o platformă cu un singur scop dedicat:

Reprezentarea, Promovarea și Susținerea rugby-ului românesc

 

Prin expertiza si experiența legală ce AJR o deține prin legătura directă cu compania juridică Filip & Company.

 

Reprezentăm și apăram drepturilor și interesele economice, profesionale și sociale ale membrilor AJR.

 

Promovam programe educationale si de dezvoltare pentru jucatorii tineri si deasemenea promovam programe de reintegrare sociala si profesionala dupa viata sportiva. 

 

Prevenim și corectăm abuzurile sau situațiile injuste în care membrii AJR sunt implicați.

 

Asigurăm și menținem protecția membrilor AJR față de regulile sau reglementările injuste sau nelegale care afectează cariera oricărui membru AJR.

 

Asistăm și reprezentăm membrii AJR în negocierea, precum și în disputele pe care aceștia le au cu cluburile la care sunt legitimați.

 

Asigurăm reprezentarea membrilor AJR în raportul lor cu Federația Româna de Rugby, FRR  și în conformitate cu legislația curentă din România. 

 

Ancorati - Impreuna - Crestem 

 

PROFIL MEMBRI FONDATORI

Romeo GONTINEAC
MEMBRU FONDATOR

Romeo, fost internațional român, este în prezent antrenor principal a formației franceze Stade Auricolois (Pro D2, Franța).

 

Romeo a debutat în echipa națională a României în anul 1995, participând din postura de jucător la 4 ediții ale Cupei Mondiale de Rugby (1995, 1999, 2003 și 2007), la ultimele 2 ediții din postura de căpitan al echipei.

 

Și-a încheiat cariera de jucător în anul 2008, devenind antrenor, iar în anul 2010 a fost numit antrenorul liniei de treisferturi a naționalei Stejarilor, sub conducerea sa, România obținând o nouă calificare la Cupa Mondială de Rugby din anul 2011.

 

Contact: romeo.gontineac@orange.fr 

Mihai VIOREANU
MEMBRU FONDATOR

Mihai, fost internațional român, în prezent medic chirurg ortoped în Dublin.

 

Mihai a debutat în echipa națională în anul 1994, într-un meci contra Angliei, participând din postura de jucător la 2 ediții ale Cupei Mondiale (1999 și 2003).

 

De-a lungul carierei a jucat pentru echipele Universitatea Timisoara (Romania), RC Strasbourg (Franța), încheindu-și cariera în anul 2003 la clubul irlandez De La Salle Palmerston.

 

Contact: mihai@mihaivioreanu.com 

Ioan Dumitrascu
Membru Fondator

Ioan este licentiat in Drept, partener in cadrul prestigioasei companii Filip&Company, specilizat in dreptul muncii. Ioan este un cunoscator al fenomenului rugbystic, sport pe care l-a practicat in perioada liceului.

 

Ioan a avut un rol determinat in faza de constituire a Asociatiei, si ofera membrilor AJR un suport solid si o consultanta legala de mare calitate.

 

Contact: ioan.dumitrascu@filipandcompany.com

 

 

CONDUCERE EXECUTIVĂ

Horatiu MINEA
Secretar General

Horatiu este licentiat in economie cu experienta in activitatea corporatista ca ex-Director BRD - Societe Generale si este un pasionat al sportului cu balonul oval.

 

Horatiu s-a alaturat conducerii AJR din dorinta de a aduce o contributie la evolutia si dezvoltarea fenomenului rugbystic in Romania.

 

Horatiu prin experienta sa manageriala si de comunicare dar si prin echidistanta sa in fenomenul rugbyistic este un liant important intre membrii si conducerea AJR si partenerii AJR. 

 

Contact: horatiu@acomodo.ro

Bogdan Armand MANEA
DIRECTOR OPERATIONAL (COO)

Bogdan este fost jucator de rugby, care in perioada 1995-2013 a jucat in linia I la cluburi din Romania (Suceva, Cluj si Petrosani), Franta (Viry-Chatillon) si Anglia (Bracknell, Twickenham , Barnes RFC) si care in prezent este inginer in Sighisoara. 

 

Bogdan, prin dezvoltarea sa profesionala care include cursuri de management proiecte, are un interes si expertiza in implementarea de proiecte concrete in cadrul AJR. 

 

Bogdan aduce un aport important pe latura operationala si manageriala a AJR, el avand experienta in conducerea de proiecte similare in rugbyul Romanesc ca presedinte al Asociatiei Judetene de Rugby Suceava (2008-2011). 

 

Contact: armandmanea@yahoo.co.uk 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!